FAQ

Wil je graag meer informatie over de werkwijze van Atmospher? Heb je een vraag over jouw interieurconcept? Hieronder beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen jou graag verder.

Wat is de ideale temperatuur om een huis langs binnen te schilderen?

Om ervoor te zorgen dat je verf mooi egaal droogt, heb je een binnentemperatuur tussen 10 °C en 20 °C nodig. Dat geeft het meest feilloze resultaat. Het is dus geen goed idee om met je verfborstel aan de slag te gaan tijdens een hittegolf bijvoorbeeld. Atmospher komt graag bij jou ter plaatse om je te adviseren over de ideale temperatuur om je binnenmuren te schilderen.

Wat is de ideale temperatuur om een huis langs buiten te schilderen?

In tegenstelling tot binnen, dien je buiten niet zozeer rekening te houden met de temperatuur. Uiteraard is schilderen tijdens een warme zomerdag sowieso geen goed idee. Maar zaken als zon, wind, regen of luchtvochtigheid hebben ook een invloed op de schilderwerken van je gevel. Vraag daarom zeker raad aan een expert als Atmospher.

Wat is isolerende verf? En waarvoor gebruik je deze verfsoort?

Isolerende verf heeft een aflsuitbaar effect. Dit zorgt ervoor dat vuil of kleuren van de ondergrond niet doorkomen in de toplaag. Vooral primers staan bekend om deze aflsuitbare eigenschappen. Isolerende verf of primers worden gebruikt om bijvoorbeeld bloedend hout te voorkomen of plekken zoals nicotine, roet of rust op de muren te verdoezelen. Vraag bij Atmospher naar jouw aangepaste isolerende verf.

Wat is bloedend hout?

Bloedend hout zijn verkleuringen (meestal bruin of gelig) die tevoorschijn komen na het aanbrengen van een nieuwe verflaag op waterbasis over het hout. De oorzaak hiervan is dat het hout niet behandeld is waardoor bestanddelen in het materiaal beginnen oplossen in de verf. Daardoor krijg je vlekken die lijken op bloedplekken, vandaar de naam. Bloedend hout kan je voorkomen door te werken met een laag isolerende verf.

Welke afplaktape moet ik gebruiken voor welke ondergrond?

Je hebt misschien weleens gemerkt dat afplaktape in verschillende kleurtjes voorkomt. Ze zien er misschien wel leuk uit, maar die kleurtjes hebben een betekenis. Het hangt meestal van merk tot merk af, maar enkele kleuren zijn min of meer uniform:

  • Geel: gele tape kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Het heeft een medium kleefkracht en je kan er strak mee aflijnen.
  • Paars: gebruik paarse tape op pas geschilderde (en dus kwetsbare) muren.
  • Blauw: blauwe tape is geschikt voor gevoelige ondergronden en muren met geschilderd behang.
  • Groen: aan de slag met ruwe en poreuze ondergronden zoals baksteen of beton? Kies dan voor groene afplaktape.
Hoelang moet ik wachten om nieuw pleisterwerk te schilderen?

Als je pleisterwerk wil gaan beschilderen, hou je best rekening met een gemiddelde droogtijd van 3 maanden per centimeter laagdikte van het pleisterwerk. 

Staat jouw vraag hier niet tussen?