Schilder- en behangwerken

Hoe lang is het geleden dat jouw muren een opfrissing hebben gekregen? Ben je je huidige kleurencombinatie beu en overweeg je een compleet nieuwe look? Je zou ervan versteld staan hoeveel verschil een laagje verf of een toffe print behangpapier kan maken! Dankzij onze jarenlange ervaring in schilder- en behangwerken zorgt Atmospher ook bij jou voor een feilloos resultaat.

Geen zin in schilder- of behangwerken?

Doe beroep op een vakvrouw!

Het juiste materiaal zoeken, de geschikte verf of behangerslijm kopen, de muren voorbereiden, schilderstape aanbrengen, de juiste grondlaag zetten … de voorbereiding van schilder- en behangwerken is op zich al een vak apart. Dankzij een specialist als Atmospher hoef jij je over deze vraagstukken geen zorgen te maken. Jij kiest de kleur of het papier, wij zorgen voor een mooi, egaal en feilloos eindresultaat.

Schilder- en behangwerken

Meer dan verven en plakken alleen

Een nieuw laagje verf, de juiste kleur op de muren of een opvallende print, het kan een wereld van verschil maken. Heb je tips of advies nodig over de nieuwe kleur of print voor je muren? Dan komen wij graag bij je langs om je te adviseren. Indien gewenst, nodigen we je uit in ons Experience Center voor de nodige inspiratie, kleurencombinaties, laatste trends en designs in behangpapier. Zo is Atmospher vaste partner van HookedOnWalls, ontwerper van gedurfd behangpapier.

Enkele projecten

Vragen over schilderwerken

Wat is de ideale temperatuur om een huis langs binnen te schilderen?

Om ervoor te zorgen dat je verf mooi egaal droogt, heb je een binnentemperatuur tussen 10 °C en 20 °C nodig. Dat geeft het meest feilloze resultaat. Het is dus geen goed idee om met je verfborstel aan de slag te gaan tijdens een hittegolf bijvoorbeeld. Atmospher komt graag bij jou ter plaatse om je te adviseren over de ideale temperatuur om je binnenmuren te schilderen.

Wat is de ideale temperatuur om een huis langs buiten te schilderen?

In tegenstelling tot binnen, dien je buiten niet zozeer rekening te houden met de temperatuur. Uiteraard is schilderen tijdens een warme zomerdag sowieso geen goed idee. Maar zaken als zon, wind, regen of luchtvochtigheid hebben ook een invloed op de schilderwerken van je gevel. Vraag daarom zeker raad aan een expert als Atmospher.

Wat is isolerende verf? En waarvoor gebruik je deze verfsoort?

Isolerende verf heeft een aflsuitbaar effect. Dit zorgt ervoor dat vuil of kleuren van de ondergrond niet doorkomen in de toplaag. Vooral primers staan bekend om deze aflsuitbare eigenschappen. Isolerende verf of primers worden gebruikt om bijvoorbeeld bloedend hout te voorkomen of plekken zoals nicotine, roet of rust op de muren te verdoezelen. Vraag bij Atmospher naar jouw aangepaste isolerende verf.

Wat is bloedend hout?

Bloedend hout zijn verkleuringen (meestal bruin of gelig) die tevoorschijn komen na het aanbrengen van een nieuwe verflaag op waterbasis over het hout. De oorzaak hiervan is dat het hout niet behandeld is waardoor bestanddelen in het materiaal beginnen oplossen in de verf. Daardoor krijg je vlekken die lijken op bloedplekken, vandaar de naam. Bloedend hout kan je voorkomen door te werken met een laag isolerende verf.

Welke afplaktape moet ik gebruiken voor welke ondergrond?

Je hebt misschien weleens gemerkt dat afplaktape in verschillende kleurtjes voorkomt. Ze zien er misschien wel leuk uit, maar die kleurtjes hebben een betekenis. Het hangt meestal van merk tot merk af, maar enkele kleuren zijn min of meer uniform:

  • Geel: gele tape kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Het heeft een medium kleefkracht en je kan er strak mee aflijnen.
  • Paars: gebruik paarse tape op pas geschilderde (en dus kwetsbare) muren.
  • Blauw: blauwe tape is geschikt voor gevoelige ondergronden en muren met geschilderd behang.
  • Groen: aan de slag met ruwe en poreuze ondergronden zoals baksteen of beton? Kies dan voor groene afplaktape.